Liker du å tenke kreativt, skrive kode, lage moduler og hjelpe kunder med sine nettsider? Og liker du generelt å holde på med nettsider? I såfall kan en jobb som webutvikler eller webdesigner være midt i blinken for deg, der man får en variert hverdag med prosjekter som sjeldent er like.

Men hvordan blir man webdesigner eller webutvikler? Er utdanning nødvendig?

På det spørsmålet er svaret både ja og nei. For selv om man med utdanning som regel kommer langt – og lærer mye – så er det svært mange som er selvlærte i denne bransjen. Har du skaffet deg nødvendig erfaring fra gutterommet, så kan dette være nok for å søke jobb i en av disse stillingene!

Vet du ikke helt hvor du skal begynne, så kan et utdanningsløp være rett vei for deg. Dette gjelder spesielt dersom du starter «helt fra scratch». I Norge finnes det flere alternativer til utdanninger som webdesignere/webutviklere.

Her kan du studere webdesign:

Blant annet har Høgskolen i Buskerud og Vestfold en treårig bachelorutdannelse som gir deg tittelen «dynamisk webdesigner». Her jobbes det altså både med kode og design.

Ønsker man å studere hjemmefra, så kan NKIs nettstudier være et godt alternativ. Her tilbyr de ulike kurs og retninger, men prisen her kan være noe kostbar sammenlignet med «gratis studier» på offentlige høgskoler.

Kanskje blir du vår neste webdesigner eller webutvikler i Xmedia…?

Bjørn Tore Boquist
Web- og systemutvikler
Bjørn Tore jobber som web- og systemutvikler hos Xmedia. Siden han lagde sin første nettside så langt tilbake som i 2001, har webutvikling og webdesign gått fra å være en hobby til å bli en fulltidsjobb. Etter å ha drevet eget firma i flere år ble Bjørn Tore en del av Xmedia i 2015.

bt@xmedia.no